Omega-3

 

Visolie (Omega-3 vetzuren) kan jouw lichaam en geest meer in balans brengen

In onze leefstijl krijgen we ontzettend veel omega 6 binnen doordat dit in bijna alle voorverpakte voeding zit. Door bewerkte voeding, inactiviteit, chronische stress en slaaptekort kan dit zorgen voor een verstoorde vetzuurbalans. Om jouw omega 3 te verhogen zou je minimaal 4x per week vis 'moeten' eten, daar wordt jouw lichaam blij van! Een wilde en vette vis! dus geen kweekvis want deze wordt gevoerd met graan en soja. Ik adviseer je om dagelijks een goede en zuivere visolie te suppleren. Waarom? Omdat elk mens omega3 vetzuren nodig heeft. Elke dag. Het is een essentieel vetzuur wat ons lichaam zelf niet aanmaakt. Wat we dus uit voeding moeten halen. Visolie omega-3 is het supplement wat de basis nummer 1 is.

 

Er zijn ontzettend veel vage klachten die worden veroorzaakt doordat je omega-3 en omega-6 uit balans is. Omega-6 is nodig in je lichaam omdat het virussen en bacteriën uitschakelt in je lichaam, maar een teveel aan omega-6 zorgt ervoor dat je lichaam continu in de 'aanval' staat en dit uit zich in de vorm van laaggradige ontstekingen. 

Heb jij regelmatig een van deze klachten?

 • Vermoeidheid
 • Moeite met afvallen 
 • Hormonale klachten /PCOS
 • Slaapproblemen
 • Menstruatieklachten 
 • Stress/Burn-out/ Stemmingswisselingen
 • Darmproblemen
 • Gewrichtsklachten
 • Insulineresistentie
 • Huidklachten(eczeem, rosacea)
 • Hoofdpijn
 • Allergieën
 • Concentratie problemen

Dat zou te maken kunnen hebben met je cel gezondheid, Veel vage klachten worden veroorzaakt door een verstoorde vetzuurbalans!

Het goede nieuws is: deze kun je zelf eenvoudig verbeteren.

 

Waardoor ontstaan klachten?

Ons lichaam bestaat uit ongeveer 30.000 miljard cellen die stuk voor stuk hun eigen functie hebben. Deze cellen zorgen voor de opname van voedingsstoffen en zetten deze om naar energie en de afvalstoffen worden afgevoerd. Je kunt je dus voorstellen dat wanneer het celmembraan verhard is, er klachten kunnen ontstaan.

Wanneer je niet lekker in je vel zit of fysieke klachten hebt, denk hierbij bijvoorbeeld aan stress of hormonale klachten waar je maar niet vanaf komt, dan kan je hier veel hinder van ondervinden in je dagelijkse leven. Toch zijn deze klachten vaak eenvoudig op te lossen. Dit heeft vaak te maken met een disbalans in onze cellen. Oftewel: het heeft te maken met je cel gezondheid. Een cel gezondheidstest geeft je inzicht in jouw cel gezondheid én je kunt meteen aan de slag om het probleem op te lossen.

 

Hormonen uit balans? Grote kans dat dit komt door een verkeerde vetzurenverhouding!

Voor een goede hormoonbalans is een optimale vetzurenverhouding absoluut noodzakelijk. Wanneer de vetzuren uit balans zijn, dan wordt je hormoonhuishouding hierdoor negatief beïnvloed. Cortisol bijvoorbeeld, dat hormoon wordt gemaakt uit cholesterol (vet). Bij stress burn-out en overspannenheid is er altijd sprake van een disbalans in de cellen.

 

Hoe kom je weer in de juiste balans?

Een goede balans tussen omega-3 en omega-6 is cruciaal. omega-3 heeft een ontstekingsremmende werking en zorgt voor een zacht en doorlaatbaar celmembraan. Hierdoor worden voedingsstoffen en zuurstof goed opgenomen en afvalstoffen afgevoerd. omega-6 verkleint de kans op hart- en vaatziekten en is dus belangrijk voor onze gezondheid. Echter, een overschot aan omega-6 doet de gunstige werking van omega-3 teniet, wat betekent dat er een grotere kans is dat het celmembraan juist verhardt en dat er verzuring in de cellen ontstaat omdat afvalstoffen niet goed worden afgevoerd. Hierdoor wordt de kans op ontstekingen groter.

Een goede balans tussen omega-3 en omega-6 is dus super belangrijk voor een gezond lichaam en onze hormonen. Helaas is de realiteit dat de gemiddelde Nederlander tot wel 20x meer omega-6 in zijn lichaam heeft ten opzichte van omega-3. Hierdoor ontsteekt men vaak vanuit wat ze eten en worden deze niet meer gestopt door een tekort aan omega-3. Met als gevolg ontstekingsklachten of andere vage klachten.

 

Als de cellen niet gezond zijn,

kan het lichaam niet gezond zijn!

De voordelen van omega 3 vetzuren: 

Wetenschappelijke onderzoeken laten steeds meer zien hoe belangrijk omega 3 vetzuren zijn. (DHA en EPA) Deze visvetzuren zijn onder andere essentieel voor: 

 • Goed voor uw hart: 250 mg EPA en DHA draagt bij aan een gezonde hartfunctie.
 • Goed voor uw ogen: 250 mg DHA helpt in het behoud van gezonde ogen.
 • Goed voor uw bloeddruk: 2 t/m 5 gr DHA en EPA helpt in het behoud van een gezond triglyceridegehalte en een normale bloeddruk.
 • Vitamine D3: draagt bij aan een gezond functioneren van uw immuunsysteem, normale opname van calcium en fosfor, een gezond calciumgehalte in het bloed en het behoud van gezonde botten en tanden.
 • Goed voor uw hersenen: 250mg DHA draagt bij aan gezonde hersenen door de normale hersenwerking  in stand te houden.
 • Goed voor je immuunsysteem: EPA en DHA dragen bij aan een normale werking van het immuunsysteem.
 • Goed voor uw spierfunctie: EPA en DHA dragen bij aan de normale spierfunctie.

  

Hoge kwaliteit

Er zijn veel supplementen op de markt die een slechte kwaliteit hebben, waardoor je troep in je lichaam stopt en daarmee het lichaam meer belast dan helpt. Daarom hecht ik hoge waarde aan goede kwaliteit van de supplementen waarmee ik werk. Waarom ik met de visolie van Eqology werk:

 • Het is heel zuivere olie: een totox waarde van <4
 • Het is hoog gedoseerde omega-3 olie
 • Het is vloeibaar, waardoor je lichaam het goed opneemt. Gebruik je capsules? Omega-3 olie oxideert heel snel, bij het dichtbranden van capsules gaat de zuiverheid verloren, zonde! Gebruik daarom een olie.
 • Het is erg duurzaam en MSC en CoC-gecertificeerd. De visolie is gewonnen uit de snijresten van visfilets. Daardoor wordt er niet onnodig gevist. De visolie wordt gewonnen uit kabeljauw afkomstig uit Noorwegen. Noorwegen heeft strenge regels betreft vissen om de oceaan gezond te houden.
 • Het bevat een super gezonde olijfolie met veel antioxidanten
 • Het heeft een fijne zachte smaak (geen vissmaak) en geen vieze oprispingen
 • De omega-3 olie is ook geschikt voor kinderen en voor zwangere vrouwen
 • 100% natuurlijk

 

Deze visolie is alleen verkrijgbaar via therapeuten of andere gezondheidsprofessionals en staat voor kwaliteit!  

Wil jij weten dat jouw visolie voldoende omega-3 bevat? stuur mij een berichtje en dan kijken we er samen naar.

Mijn eigen ervaring

Zelf ben inmiddels al jaren geleden gestart met de visolie van Eqology.

Ik had een verstoorde omega-3 : omega-6 balans. En dit terwijl ik gezond at en gezonde vetten nam. Maar vis eet ik weinig.

Sinds ik de visolie gebruik ervaar ik geen maandelijkse hormonale klachten meer, is mijn huid stralender, een betere concentratie en een betere stoelgang, bruis van de energie niet meer vermoeid geen after dinnerdips meer. Het laat zien dat ons lichaam visvetzuren (DHA/EPA) nodig heeft voor een goede celgezondheid, lagere ontstekingsactiviteit (laaggradige ontstekingen) en goed functionerend brein.

Ik was overtuigd! De positieve ervaring, de hoge dosering met de laagste oxidatiewaarde én de frisse smaak (geen vissmaak) zorgen ervoor dat ik het een top product vind. Ik ben daarom officieel Eqology partner geworden en raad iedereen de visolie aan!

Inmiddels gebruiken al ongelofelijk veel mensen de visolie en zie ik fantastische resultaten.

Wil jij ook graag gebruik maken van deze visolie, of wil je meer weten?

Mijn testresultaten van voor de start met omega-3 en na 5 maanden.

Hoe werkt het?

Eqology staat voor kwaliteit en is alleen via therapeuten en gezondheidsprofessionals te verkrijgen.

Eqology werkt met halfjaar trajecten. Je kunt je voorstellen dat jaren een verkeerde verhouding omega-3:omega-6 in je lichaam niet binnen 1 maand is opgelost.

Waarom abonnementsvorm?

De rode bloedcellen in je lichaam hebben een levensduur van ongeveer 120 dagen. Voordat je rode bloedcellen de omega3-vetzuren hebben opgenomen gaan daar dus zo’n 5 maanden overheen.

Een of twee maanden visolie slikken heeft daarom geen zin.

Dit verklaart ook waarom de effecten van omega-3 niet binnen een dag voelbaar zijn. Eqology gaat voor kwaliteit. Je cellen hebben namelijk de tijd nodig om de omega3-vetzuren EPA en DHA op te nemen.

Dit is de reden dat Eqology de omega3 visolie in een abonnementsvorm van 6 maanden levert.

Je krijgt iedere maand je visolie thuisgestuurd, super makkelijk en handig. Geen omkijken meer naar.

En wil je om één of andere reden stoppen met de olie, dan kun je het abonnement na 5 maanden gemakkelijk zelf opzeggen.

 

Meten is weten!

Doe de celgezondheidstest!

Bij Eqology is het mogelijk om jouw verhouding tussen omega-3 en omega-6 in je bloed te testen. Deze anonieme test doe je als nul meting voordat je start met de visolie. Dit is een bloedtest die je doet d.m.v. een vingerprik, deze wordt opgestuurd naar een onafhankelijk laboratorium. Daarna krijg je de uitslag en zien we jouw verhouding tussen Omega3 en Omega6 vetzuren.

Na 5 maanden doe je weer een (anonieme) bloedtest en zie je wat het daadwerkelijk voor verschil heeft gebracht (naast alle lichamelijke verbeteringen die je zal merken). 

Wil je liever geen bloedtest? dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

 

*Als je waarde bij de eerste bloedtest (dus bij de nulmeting) al 3:1 of lager is, dan feliciteert Eqology jou met je goede gezondheid en krijg je je geld terug.

 

In dit filmpje wordt duidelijk weergegeven hoe het komt dat de omega-3 / omega-6 ratio bij veel mensen tegenwoordig niet meer in balans is, wat de noodzaak en lichamelijke voordelen zijn van voldoende omega-3 in je bloed en hoe je aantoonbaar resultaat kunt zien na 4 maanden gebruik van de EQ Arctic visolie.

Dit moet je weten:

 • Een supplement is geen vervanging voor gezonde voeding. Evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijker. Een voedingssupplement vervangt geen voeding.

 • Supplementen altijd buiten bereik van kinderen houden.

 • Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren (tenzij het etiket iets anders aangeeft).

 • Raadpleeg een deskundige als je zwanger bent, borstvoeding geeft, of als je medicijnen gebruikt en/of ziek bent.

 • Wanneer je twijfelt over de combinatie van jouw medicatie samen met supplementen, neem dan altijd contact op met je arts. Ik ben niet verantwoordelijk hiervoor, wel kun je bij de leverancier ook altijd advies aanvragen over het supplement.

 • Als je meer wilt weten over de toepassing van een supplement, of het past bij jouw klachten, kun je altijd contact met mij opnemen.